150 Best Time Riddles for You to Have a Good Time

time-riddles

The hour for time riddles and answers has arrived! Keep a hawk eye on the clock and select the ideal time riddle from among the best time riddles and answers. It’s riddle time again!

Riddles are an amusing way to challenge your intellect while also improving your reasoning and math skills. You’re in for a gift if you’re searching for riddles about time and clocks, or riddles with time as the answer.

They start out simple, and some of them are ideal for kids. Others, on the other hand, are difficult and may require you to be a math prodigy. Many are puns on letters and words, so if you’re undeterred, keep going.

These time riddles can be a terrific method to engage youngsters in learning and reasoning because they deal with numbers as well as concepts like the future and past. Now, without further ado, it’s time to riddle away!

Best Time Riddles

Many people enjoy solving riddles about time. They are constantly browsing the internet for time riddles and end up wasting more time searching than solving. But don’t worry; we have collected some best time riddles to help you out.

1. Why do security guards feel exhausted and weary guarding the Big Ben clock tower?

Answer: Because they are all working around the clock.

2. I am the beginning of everything, the end of everywhere. I’m the beginning of eternity, the end of time and space. What am I?

Answer: The letter “e”.

3. Dora died at a very old age on her 24th birthday. How can this be?

Answer: She was born on February 29th of a leap year.

4. Sam was very busy business man. Suddenly he threw away his expensive watch out of the window. Why?

Answer: Because he always felt time was flying and he just wants to see how time flies.

5. Round and round I go never stopping in a continuous flow. I hang out with numbers each and every day and nothing ever gets on my way. What am I?

Answer: The hands of a clock.

6. Yesterday I noticed that in my clock, there is a time when the hour needle and the minute needle are exactly between 1 and 2. Also, both the needles lie on top of each other. What time I and talking about?

Answer: 12:00. Both minute and hour clock lie exactly between the number one and two in the number.

7. How many birthdays do the average Jehovah Witness’ have?

Answer: None, they don’t celebrate birthdays.

8. If eleven plus two equals one, what does nine plus five equal?

Answer: 11 o’clock plus 2 hours = 1 o’clock, 9 o’clock plus 5 hours = 2 o’clock

9. What did number 2 say to number 1?

Answer: Are you single?

10. Maria and Jordan were born simultaneously but they have two different birthdays. How can this be?

Answer: Both were born at the same moment, but in time zones far enough away that it was a different date.

11. I have to work every day, every second, every hour, every minute, day in day out. What am I?

Answer: A clock.

12. Sherlock Holmes has two sons. He gives one son Rs.10 and other son Rs.15. Sherlock ask the sons “what time it is?” Kids answer it easily. Can you?

Answer: 1:45. The man gave away a total of 25 cents. He divided it between two people. Therefore, he gave a quarter to two.

13. What is extremely old and has been around for billions of years, yet it returns every month new?

Answer: The moon.

Funny Time Riddles

These funny time riddles with answers have been used to test people’s brains for ages and have proven to be successful. They do so by being inventive and amusing. Check them out!

1. It takes ten minutes to fry a steak (five minutes for each side). You are frying the steaks in a pan that can accommodate only two steaks at one time. What is the least amount of time by which you can fry all the three steaks you have?

Answer: Fifteen Minutes. After frying for five minutes, you can take out one steak and put the third one inside while turning the other one inside. After five more minutes, one steak is fried from both sides and you can take it out. Now put in the steak that we removed and turn the other one inside. After five more minutes, they both will also be fried from both sides.

2. I run, it runs, I stop, it runs. What is it?

Answer: My watch.

3. After their first kiss what did 12 o’clock say to 1 o’clock?

Answer: Your first time?

4. What day of the year has 25 hours in it?

Answer: Daylight savings time when the clocks are turned backward one hour. Of course, this only takes place where daylight savings time is observed.

5. What did the robbers get when they stole 10 calendars?

Answer: 10 years.

6. If a year has 365 days and a leap year has 366 days, then according to time, how many days in a year would have 24 hours?

Answer: 363 days. When daylight savings time starts, that day would consist of 23 hours of time, because the clock advances an hour and when the daylight savings time ends, that day would consist of 25 hours of time, because the clock goes back to the standard time.

7. Why are Saturday and Sunday so powerful?

Answer: Because Monday thru Friday are all weak days

8. What kind of traveler can stay in the exact same location while traveling?

Answer: A time traveler.

9. What did the clock say to the calendar?

Answer: Wanna go on a date?

10. When is 1500 plus 20 and 1600 minus 40 the same thing?

Answer: When you are using military time!

11. What gets bigger and goes up but doesn’t come down or get smaller?

Answer: Your age.

12. How long does it take to count four times infinity?

Answer: Four-ever!

13. What has hands but cannot stroke, pat, clap or sign?

Answer: Clock hands.

14. Why did Jimmy throw the clock out the window?

Answer: He wanted to see time fly.

Time Riddles with Answers

In this section, we have plucked some best time riddles with answers. Our collection of these amusing riddles isn’t a joke! Let’s be honest. These riddles are entertaining for children of all ages and will be liked by all, and for good reason!

1. A clock loses 10 minutes each hour. If the clock is set correctly at noon, what time is it when it reads 3 PM?

Answer: 3:36 PM. The clock loses 10 minutes each hour, so it loses 5 minutes every half-hour, and it loses 1 minute every 6 minutes. It is 12:50 PM at 1:00 o’clock. It is 1:40 PM at 2:00 o’clock. It is 2:30 PM at 3:00 o’clock. It is 2:55 PM at 3:30 o’clock. It is 3:00 PM at 3:36 o’clock.

2. If it took eight men ten hours to build a wall, how long would it take four men to build it?

Answer: No time at all it is already built.

3. Imagine today is the end of the world. There are zombies, snakes and lava closing in on you from all directions. You have with you only a dirty sock, plastic straw and ripped piece of paper. How can you possibly get out of a situation like this?

Answer: Stop imagining.

4. What time is it when 10 elephants are chasing you?

Answer: Ten to one.

5. What day do turkeys hate the most?

Answer: Fry-day.

6. Why do good bowlers play so slowly?

Answer: Because they have time to spare.

7. You can ask this question all over the world in different languages and you will get different answers. However, the answer will always be correct. What question would that be?

Answer: What time is it?

8. You want to boil a two-minute egg. If you only have a three-minute timer (hourglass), a four-minute timer and a five-minute timer can you boil the egg for only two minutes?

Answer: Once the water is boiling, turn the three-minute timer and five-minute timer over. When the three-minute timer runs out, put the egg in the boiling water. When the five-minute timer runs out, two minutes have elapsed and it is time take the egg out of the water. You don’t need the four-minute timer for this riddle.

9. What occurs twice a week, once in a year but never in a day?

Answer: The letter E.

10. What is the Kangaroo’s favorite year?

Answer: Leap year.

11. How can Donald Trump go without 30 days of sleep?

Answer: Donald Trump only sleeps at night.

12. What is significant about 3661 seconds past midnight on 1st January 2001?

Answer: The time and date will be 01:01:01 on 01/01/01.

13. I am tall when I’m young but get shorter when I get older. What am I?

Answer: A pencil.

14. What time is it when you see monster?

Answer: Time to run!

Easy Time Riddles

Try to solve these easy time riddles without consulting the answers. Sure, some of them will make you ponder, and some may even puzzle you, but don’t give up. Following a read-through, your mind will be sharper and more capable of taking on new challenges.

1. Sarah was born in 1952 and died in 1970 at the age of 22. How can this be?

Answer: Sarah was born in Room 1952, and died in Room 1970, of the same hospital

2. Which clock works best, the one that loses a minute a day, or the one that doesn’t work at all?

Answer: The one that doesn’t work is best as it will always be correct twice a day, but the one that loses a minute a day will not be correct again for 720 days (losing 720 minutes or 12 hours).

3. I am related to a rooster and when you set me up, every morning I can give you a little booster. What am I?

Answer: An alarm clock.

4. What time is it when you find an elephant in your car?

Answer: Time to get a new car.

5. You have one in the spring, summer and winter but you don’t get it in fall. What is it?

Answer: The letter R.

6. I started 2 watches at the same time, it turned out that one of them went two minutes per hour too slow, and the other went one minute per hour too fast. When I looked at them again, the faster one was exactly one hour ahead of the other. How long had the watches been running?

Answer: The faster watch gains on the slower one at the rate of three minutes every hour. After 20 hours, the faster one will be ahead by one hour.

7. Ben is having difficulty looking at the clock and asked Samantha what time it is. Samantha noticed that Ben was squinting at the clock and lost patience with him. What time did Samantha say it was to Ben?

Answer: Time for him to get glasses.

8. What are six things most pioneers took traveling from Missouri to Oregon on the Oregon Trail?

Answer: Months.

9. What is the smallest amount of time?

Answer: Minute.

10. Who always told Dorothy the wrong time?

Answer: The Wicked Watch of the West.

11. If Tuesday is one of the days of the week that starts with letter T, name the other three.

Answer: Thursday, today and tomorrow.

12. What is the oldest clock that ever existed?

Answer: Grandfather clock.

13. How do the animal shelter workers get paid?

Answer: By the pound.

14. What measures out time, until in time all is smashed to it?

Answer: Sand.

Hard Time Riddles

These hard time riddles are designed to stump you. There’s little challenge that if you want to solve them, you’ll need to use your brain to its greatest potential. These puzzles bombard you with information from all sides, not only challenging your mind but also encouraging you to think beyond the box.

1. What is the poorest period of time?

Answer: Cent-tury.

2. I have two hands I have 12 numbers. I say tick-tock I help you tell the time I know! What am I?

Answer: A clock!

3. I am the sexiest and curviest way to represent time. What am I?

Answer: Hourglass.

4. I can be long, or I can be short. I can be grown, and I can be bought. I can be painted, or left bare. I can be round, or square. What am I?

Answer: Sands in an hourglass.

5. What do you get when you cross a vampire and a sunset?

Answer: Twilight.

6. I follow you all the time and copy your every move, but you can’t touch me or catch me. What am I?

Answer: Your shadow.

7. I come once in second, twice in the afternoon but not in a day. What am I?

Answer: The letter O.

8. August was the name of a puppy who was always picking on larger animals. One day he got into an argument with a lion. The next day was the first day of September. Why?

Answer: Because that was the last of August.

9. In what month do you get a lot of military recruits?

Answer: March.

10. Can you name three consecutive days without using the words Wednesday, Friday, or Sunday?

Answer: Sure you can name three consecutive days, yesterday, today, and tomorrow!

11. How can you tell when a clock is hungry?

Answer: It goes for seconds.

12. During what month do people sleep the least?

Answer: February, it’s the shortest month after all.

13. What is flat and has 4 feet but cannot walk?

Answer: A tape measure.

14. Every time you lose something, you always find it in the very last place you would look. Why is this?

Answer: It is the last place you would look because once you find it there is no need to keep looking.

Time Riddles for Adults

We know you’re probably a kid at heart if you’re tackling these time riddles for adults. These riddles are valuable in a variety of ways beyond being entertaining. They help riddlers solve even the most difficult riddles by improving their reading comprehension and thinking skills.

1. Had at work day and night, it counts the numbers over and over. Although it counts all its life, it never gets past twelve.

Answer: Clock.

2. I can bring tears to your eyes; resurrect the dead, make you smile, and reverse time. I form in an instant but I last a life time. What am I?

Answer: A memory.

3. Every time you stand up, you lose this. What is it?

Answer: Your lap.

4. What time is it when an elephant sits on your watch?

Answer: Time to get a new watch!

5. How many months have 28 days?

Answer: All twelve of them.

6. What time is spelled the same forwards and backwards?

Answer: Noon.

7. I add five to nine, and get two. The answer is correct, but how?

Answer: When it is 9am, add 5 hours to it and you will get 2pm.

8. When is 1600 plus 25 and 1700 minus 35 the same thing?

Answer: Military Time.

9. Two people are born at the same time, but they don’t have the same birthdays. How could this be?

Answer: They were born in different time zones on different days.

10. It’s a question you can ask all day long and get completely different but correct answers. What is the question?

Answer: What time is it?

11. I never was but always will be. No one ever saw me but everyone knows I exist. I give people the motivation to better themselves every day. What am I?

Answer: Tomorrow.

Time Riddles for Kids

These time riddles for kids are a great way to engage young brains and help them develop critical thinking abilities. Our collection of these time riddles is designed for kids to enjoy while also challenging their minds.

1. What 4 days of the week start with the letter ‘t’?

Answer: Tuesday, Thursday, today and tomorrow.

2. What is the significance of the following: The year is 1978, thirty-four minutes past noon on May 6th.

Answer: The time and month/date/year are 12:34, 5/6/78.

3. What comes once in a minute, twice in a moment, but never in a thousand years?

Answer: The letter “m”.

4. How does a witch tell time?

Answer: With a witch watch!

5. What goes up but never comes down?

Answer: Your age.

6. How many times do a clock’s hands overlap in a day?

Answer: 22 times.

7. Mr. Van Jones, why are you like a clock at midnight?

Answer: Because both of your hands are going straight up, right now.

8. A sundial has the fewest moving parts of any timepiece. Which has the most?

Answer: An hourglass, with thousands of grains of sand.

9. What is a frog’s favorite year?

Answer: Leap Year.

10. What time of day, when written in a capital letters, is the same forwards, backwards and upside down?

Answer: Noon.

11. What occurs once in every minute, twice in every moment and yet never in a thousand years?

Answer: The letter M.

12. Something very extraordinary happened on the 6th of May, 1978 at thirty-four minutes past twelve a.m. What was it?

Answer: At that moment, the time and day could be written as 12:34, 5/6/78.

13. What animal keeps the best time?

Answer: A watch dog.

Clock and Time Riddles

In this category, we have assembled some best riddles about time and clocks to choose from. The majority of them are easy-to-understand riddles that are guaranteed to stump a few friends and family members at the next get-together.

1. What time is it when the clock strikes 13?

Answer: Time to get the clock fixed.

2. Without fingers, I point, without arms, I strike, without feet, I run. What am I?

Answer: A clock.

3. Why did the clock in the cafeteria run slow?

Answer: It always went back four seconds!

4. Look at the numbers on my face you won’t find 13 any place. What am I?

Answer: A Clock.

5. What does a clock do when it’s hungry?

Answer: It goes back for/four seconds!

6. What stays where it is when it goes off?

Answer: An alarm clock.

7. What do you call a broken clock on the moon?

Answer: A luna-tick!

8. Why did the pilot sit on her alarm clock?

Answer: She wanted to be on time.

9. What part of a clock is always old?

Answer: The second hand.

10. A clock chimes 5 times in 4 seconds. How many times will it chime in 10 seconds?

Answer: 11 times. It chimes at zero and then once every second for 10 seconds.

11. Calculate the number of degrees between the hour hand and the minute hand of a clock (nondigital) that reads 3:15.

Answer: The hour hand will have moved one-fourth of an hour; therefore, there will be 7.5 degrees between the two hands.

12. It regulates our daily movements, but it feels no interest in our lives. It directs us when to come and go, but does not care if we pay attention. What is it?

Answer: A clock.

13. What did the digital clock say to its mother?

Answer: Look, Ma! No hands!

14. Five add six is eleven, but six add seven is one. How is that possible?

Answer: When you are looking at a clock

15. What has hands but no arms and a face but no eyes?

Answer: Clock.

16. When is the time of a clock like the whistle of a train?

Answer: When it’s two to two.

Fun Time Riddles

This collection includes few fun time riddles that are both challenging and enjoyable, with something for people of all ages and abilities. Try to solve them all with your mind stretched.

1. When is the best time to buy a thermometer?

Answer: In the winter, because then it is lower.

2. Which day do chickens hate the most?

Answer: Friday.

3. What can fly without wings?

Answer: Time.

4. Would you have more money with a million dollars today or a penny today and double your money every day for 31 days?

Answer: Double your money every day for 31 days.

5. Some months have 30 days, and some months have 31 days. How many have 28?

Answer: All of them.

6. Yesterday is always before today. But there is a place where yesterday always follows today. Where?

Answer: Dictionary.

7. When can you add two to eleven and get one as the correct answer?

Answer: When you add two hours to eleven o’clock, you get one o’clock.

8. What time belongs to men twice a day?

Answer: 5:14, Upside down on a digital clock it spells “his”

9. The day before yesterday Cindy was 17. Next year she will be 20. How can this be?

Answer: The statement was made on January 1. Cindy’s birthday is on December 31. She was 17 the day before yesterday (Dec 30). She was 18 yesterday. She will be 19 this year (Dec 31) and 20 next year.

10. What time is it when you can’t read a clock?

Answer: Time to get glasses.

14. Paul is 20 years old in 1980, but only 15 years old in 1985. How is this possible?

Answer: The years are in B.C., not A.D. as you probably assumed. Based on the system we use to number the years, the years counted down in B.C. (but they weren’t counting backwards back then).

Time Riddles Where Time Is the Answer

Despite the fact that this collection of riddles where time is the answer may need you to engage your brain more than you’d want, you’ll be entertained and glad when you did. Dive in!

1. This is a thing that is devoured by all things; flowers, trees, beasts, birds; bites steel, gnaws iron; grinds hard stone to meal; beats mountain down, ruins town and slays king. What is it?

Answer: Time.

2. I am easy to waste I am unstoppable what am I?

Answer: Time.

3. My age no longer sits on a calendar. I function when needed that’s if my hands have not given up. A landmark and even a part of history. What am I?

Answer: Time.

4. What flattens all mountains, wipes out all species, destroy every building, and turns everything into pieces?

Answer: Time.

5. I can crawl, I can fly, I have hands but no legs or wings either. What am I?

Answer: Time.

6. Miners work quickly to have me but they can’t see, touch or smell me. My value is greater than you think but if you lose, me I’m gone forever. What am I?

Answer: Time.

7. The Hobbit Time Riddle: This thing all things devours: Birds, beasts, trees, flowers; Gnaws iron, bites steel; Grinds hard stones to meal; Slays king, ruins town, and beats high mountain down.

Answer: Time.

8. I’m seen to fly, described as hard. I can be your currency and heal all wounds, but not many things can stand my test. I am…

Answer: Time.

9. This thing swallows all things: Birds, animals, trees, flowers, fruits Nibbles iron, chips steel; Grinds hard stones to meal; Defeats emperors, kingdoms and Takes high mountains down. What is this Thing?

Answer: Time.

10. What is harmless but can kill you?

Answer: Time.

11. What flies without wings?

Answer: Time.

12. Until I am measured I am not known. Yet how you miss me when I have flown.

Answer: Time.

13. Never ahead, ever behind, yet flying swiftly past; for a child, I last forever; for an adult, I’m gone too fast. What am I?

Answer: Time.

Final Thoughts on Time Riddles

Did you find these time riddles and answers entertaining? We certainly hope so. Please share these with others who might find them interesting!

This article contains a number of time riddles in which the question or answer is tied to time in some way. These are riddles that are designed to test the intellect and require the use of math, reasoning, and logic to solve.

These time riddles with answers not only promote vocabulary and reading comprehension, but they also encourage us to think outside the box, which is beneficial to mental growth.

The beauty of this collection of time riddles and answers is that you will not only have a fantastic time while drilling your mind, but you will also be passing the time! These puzzles are, for the most part, short, safe for children (school-aged and up), and moderately tough.

Are you able to come up with your own cool, hilarious, or brilliant time riddles? To see if you can stump our users, post it below (without the answer).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow Me