165 Funny Riddles to Make You Laugh and Stimulate Your Mind

funny-riddles

Funny riddles have an infinite quality. They go well with giggles, but they also wake up your mind. Children and adults alike enjoy amusing puzzles. They’re difficult to argue against, and they’re a quick way to get the conversation going.

If you’re playing with family or friends, read the funny riddles carefully so you can understand them right away. If you don’t get the joke really quick, the entire game will be ruined, and you may end up looking stupid.

Here’s what you can do: fill a jar with funny riddles with answers. This way, you won’t have to keep looking for the riddles over and over.

You can pass the jar around to your friends and family while everyone is sitting around trying to have a good time.

Best Funny Riddles

If you have disagreements with a friend, you can use the best funny riddles or funny brain teasers with answers to make up. For example, what word becomes shorter when two letters are added? Short.

1. What has to be broken before you can use it?

Answer: An egg.

2. What can run but never walks, has a mouth but never talks, has a head but never weeps, has a bed but never sleeps?

Answer: A river.

3. I’m tall when I’m young, and I’m short when I’m old. What am I?

Answer: A candle.

4. Speaking of rivers, a man calls his dog from the opposite side of the river. The dog crosses the river without getting wet, and without using a bridge or boat. How?

Answer: The river was frozen.

5. What month of the year has 28 days?

Answer: All of them.

6. What can fill a room but takes up no space?

Answer: Light.

7. What is full of holes but still holds water?

Answer: A sponge.

8. If you drop me I’m sure to crack, but give me a smile and I’ll always smile back. What am I?

Answer: A mirror.

9. What question can you never answer yes to?

Answer: Are you asleep yet?

10. The more you take, the more you leave behind. What are they?

Answer: Footsteps.

11. What is always in front of you but can’t be seen?

Answer: The future.

12. I turn once, what is out will not get in. I turn again, what is in will not get out. What am I?

Answer: A key.

13. There’s a one-story house in which everything is yellow. Yellow walls, yellow doors, yellow furniture. What color are the stairs?

Answer: There aren’t any—it’s a one-story house.

14. People make me, save me, change me, raise me. What am I?

Answer: Money.

15. What can you break, even if you never pick it up or touch it?

Answer: A promise.

Super Funny Riddles

There are so many super funny riddles with answers that you’ll need to pinch yourself to stop laughing. What, for example, has a lot of hearts but no other organs? A deck of playing cards.

1. What goes up but never comes down?

Answer: Your age.

2. What breaks yet never falls, and what falls yet never breaks?

Answer: Day, and night.

3. A man who was outside in the rain without an umbrella or hat didn’t get a single hair on his head wet. Why?

Answer: He was bald.

4. What goes through cities and fields, but never moves?

Answer: A road.

5. What gets wet while drying?

Answer: A towel.

6. I am always hungry and will die if not fed, but whatever I touch will soon turn red. What am I?

Answer: Fire.

7. What can you keep after giving to someone?

Answer: Your word.

8. The person who makes it has no need of it; the person who buys it has no use for it. The person who uses it can neither see nor feel it. What is it?

Answer: A coffin.

9. I shave every day, but my beard stays the same. What am I?

Answer: A barber.

10. A man looks at a painting in a museum and says, “Brothers and sisters I have none, but that man’s father is my father’s son.” Who is in the painting?

Answer: The man’s son.

11. You see a boat filled with people, yet there isn’t a single person on board. How is that possible?

Answer: All the people on the boat are married.

12. With pointed fangs I sit and wait; with piercing force I crunch out fate; grabbing victims, proclaiming might; physically joining with a single bite. What am I?

Answer: A stapler.

13. You walk into a room that contains a match, a kerosene lamp, a candle and a fireplace. What would you light first?

Answer: The match.

14. I have lakes with no water, mountains with no stone and cities with no buildings. What am I?

Answer: A map.

15. A man dies of old age on his 25 birthday. How is this possible?

Answer: He was born on February 29.

Funny Riddles with Answers

If you are dealing with children, it is preferable to have funny riddles with answers or assign a task that will make them laugh. For example, what occasionally freezes after being heated? It’s a computer.

1. I have branches, but no fruit, trunk or leaves. What am I?

Answer: A bank.

2. What does man love more than life, hate more than death or mortal strife; that which contented men desire; the poor have, the rich require; the miser spends, the spendthrift saves, and all men carry to their graves?

Answer: Nothing.

3. What can’t talk but will reply when spoken to?

Answer: An echo.

4. What time is it when an elephant sits on a fence?

Answer: Time to fix the fence.

5. The more of this there is, the less you see. What is it?

Answer: Darkness.

6. What is black when it’s clean and white when it’s dirty?

Answer: A chalkboard.

7. David’s parents have three sons: Snap, Crackle, and what’s the name of the third son?

Answer: David.

8. What is the difference between a jeweler and a jailer?

Answer: A jeweler sells watches and a jailer watches cells.

9. I follow you all the time and copy your every move, but you can’t touch me or catch me. What am I?

Answer: Your shadow.

10. What can go up a chimney down, but can’t go down a chimney up?

Answer: An umbrella.

11. What has many keys but can’t open a single lock?

Answer: A piano.

12. What two things can you never eat for breakfast?

Answer: Lunch and Dinner.

13. What can you hold in your left hand but not in your right?

Answer: Your right elbow.

14. What has a face and two hands but no arms or legs?

Answer: A clock.

Short Funny Riddles

Nobody enjoys lengthy speeches, debates, presentations, not even jokes. What lion hunts in the water? The lion of the sea. One of the examples for short funny riddles with answers.

1. What gets bigger when more is taken away?

Answer: A hole.

2. What goes up and down but doesn’t move?

Answer: A staircase.

3. I’m light as a feather, yet the strongest person can’t hold me for five minutes. What am I?

Answer: Your breath.

4. What kind of room has no doors or windows?

Answer: A Mushroom.

5. I’m found in socks, scarves and mittens; and often in the paws of playful kittens. What am I?

Answer: Yarn.

6. What is orange and sounds like a parrot?

Answer: A Carrot.

7. Where does today come before yesterday?

Answer: The dictionary.

8. What do Alexander The Great and Winnie The Pooh have in common?

Answer: Same middle name.

9. What invention lets you look right through a wall?

Answer: A window.

10. During what month do people sleep the least?

Answer: February, it’s the shortest month.

11. If you’ve got me, you want to share me; if you share me, you haven’t kept me. What am I?

Answer: A secret.

12. Two children are born on the same day by the same mother but they are not twins. How is that possible?

Answer: They are triplets!

13. What can’t be put in a saucepan?

Answer: It’s lid.

14. Johnny’s mother had three children. The first child was named April The second child was named May. What was the third child’s name?

Answer: Johnny of course.

Tricky Funny Riddles

If everything we obtain comes easily: there will be no fun. The same is for funny hard riddles. Who makes money without working a single day? The night watchman is one of the best examples of funny tricky riddles with answers.

1. If you’re running in a race and you pass the person in second place, what place are you in?

Answer: Second place.

2. Before Mt. Everest was discovered, what was the highest mountain in the world?

Answer: Mt. Everest; it just wasn’t discovered yet.

3. It belongs to you, but other people use it more than you do. What is it?

Answer: Your name.

4. How much dirt is there in a hole that measures two feet by three feet by four feet?

Answer: There is no dirt because it is a hole.

5. What has lots of eyes, but can’t see?

Answer: A potato.

6. What is able to travel around the globe, but stays in a corner the whole time?

Answer: A stamp.

7. What has one eye, but can’t see?

Answer: A needle.

8. What has one head, one foot and four legs?

Answer: A bed.

9. What has many needles, but doesn’t sew?

Answer: A Christmas tree.

10. What gets wetter the more it dries?

Answer: A towel.

11. What has hands, but can’t clap?

Answer: A clock.

12. Which word in the dictionary is spelled incorrectly?

Answer: Incorrectly.

13. What has legs, but doesn’t walk?

Answer: A table.

14. You cannot keep this until you have given it. What is it?

Answer: A promise.

Dirty Funny Riddles

The dirty funny riddles aren’t dirty but are designed to make the punchline appear sexual. You insert your poles into me. You bind me to get me up. I get soaked before you. What am I? A tent.

1. What can you catch, but not throw?

Answer: A cold.

2. What grows when it eats, but dies when it drinks?

Answer: Fire.

3. What kind of band never plays music?

Answer: A rubber band.

4. What spends all the time on the floor but never gets dirty?

Answer: Your Shadow.

5. What has many teeth, but can’t bite?

Answer: A comb.

6. What animal turns about 200 times around its axis after it dies?

Answer: A roast chicken.

7. What is cut on a table, but is never eaten?

Answer: A deck of cards.

8. What part of the chicken has the most feathers?

Answer: The Outside.

9. What has words, but never speaks?

Answer: A book.

10. What goes up and down but never moves?

Answer: The stairs.

11. What runs all around a backyard, yet never moves?

Answer: A fence.

12. Ten ladies tried to fit under a small umbrella, none of them got wet. How did they do it?

Answer: It wasn’t raining!

13. What can travel all around the world without leaving its corner?

Answer: A stamp.

14. What sounds like a sneeze and is made out of leather?

Answer: A shoe.

15. What has a thumb and four fingers, but is not a hand?

Answer: A glove.

Funny Riddles for Adults

Funny riddles for adults can be used as an icebreaker or conversation starter in any situation. Where, for example, is the only place where today comes before yesterday? The dictionary.

1. What has a head and a tail but no body?

Answer: A coin.

2. What always goes to sleep with shoes on?

Answer: A horse.

3. Where does one wall meet the other wall?

Answer: On the corner.

4. What has a bottom at the top?

Answer: Your legs.

5. What building has the most stories?

Answer: The library.

6. If two is company and three is a crowd, what is four and five?

Answer: Nine of course.

7. What tastes better than it smells?

Answer: Your tongue.

8. Jim is six feet tall, he works at a butcher’s, and he wears size ten shoes. What does he weigh?

Answer: Meat.

9. What has 13 hearts, but no other organs?

Answer: A deck of cards

10. What can you give a man with no hair that he will never part with?

Answer: A comb.

11. It stalks the countryside with ears that can’t hear. What is it?

Answer: Corn.

12. What runs but never walks?

Answer: A tap.

13. What kind of coat is best put on wet?

Answer: A coat of paint.

Funny Riddles for Teens

Teenagers believe they know everything, so take advantage of this by asking them to solve funny riddles for teens. What, for example, gets wetter and wetter as it dries? A towel.

1. What has four wheels and flies?

Answer: A garbage truck.

2. What is a chicken’s favourite vegetable?

Answer: An eggplant.

3. I am an odd number. Take away a letter and I become even. What number am I?

Answer: Seven.

4. What kind of vegetable needs a plumber?

Answer: A Leek.

5. If two’s company, and three’s a crowd, what are four and five?

Answer: Nine.

6. How far can a bear walk into the woods?

Answer: Halfway.

7. What three numbers, none of which is zero, give the same result whether they’re added or multiplied?

Answer: One, two and three.

8. What is something that you can easily hold in your right hand but never in your left hand?

Answer: Your left elbow.

9. Mary has four daughters, and each of her daughters has a brother. How many children does Mary have?

Answer: Five—each daughter has the same brother.

10. Two coins add up to 30 cents and one of them isn’t a nickel. What are they?

Answer: A quarter and a nickel. The quarter isn’t a nickel.

11. Which is heavier: a ton of bricks or a ton of feathers?

Answer: Neither—they both weigh a ton.

12. Forwards I am heavy, backwards I am not. What am I?

Answer: Ton.

13. What is red and smells like blue paint?

Answer: Red paint.

Funny Riddles for Kids

Funny riddles for kids are an excellent way to break the mind’s cognitive ruts and stimulate creative thinking. For example, every single person died when a train crashed. Who made it? Every couple.

1. Three doctors said that Bill was their brother. Bill says he has no brothers. How many brothers does Bill actually have?

Answer: None. He has three sisters.

2. What has a neck but doesn’t have a head?

Answer: A bottle.

3. Two fathers and two sons are in a car, yet there are only three people in the car. How?

Answer: They are a grandfather, father and son.

4. Why did the man have to bury his torch?

Answer: Because the batteries were dead.

5. The day before yesterday I was 21, and next year I will be 24. When is my birthday?

Answer: December 31; today is January 1.

6. What begins with the letter P, finishes with the letter E and has over a thousand letters in it?

Answer: Post Office.

7. A little girl goes to the store and buys one dozen eggs. As she is going home, all but three break. How many eggs are left unbroken?

Answer: Three.

8. What has 3 letters and start with gas?

Answer: A car.

9. A man describes his daughters, saying, “They are all blonde, but two; all brunette but two; and all redheaded but two.” How many daughters does he have?

Answer: Three: A blonde, a brunette and a redhead.

10. Why would a lady living in New Zealand never be buried in Australia?

Answer: Because she is living.

11. If there are three apples and you take away two, how many apples do you have?

Answer: You have two apples.

12. 3 gentleman are out fishing in a boat when a rogue wave knock them all overboard and underwater. Only 1 got his hair wet. Why?

Answer: 2 of them were bald.

13. A girl has as many brothers as sisters, but each brother has only half as many brothers as sisters. How many brothers and sisters are there in the family?

Answer: Four sisters and three brothers.

14. If everyone decided to purchase only pink cars, what would we have?

Answer: A pink carnation.

15. What five-letter word becomes shorter when you add two letters to it?

Answer: Short.

Funny Riddles and Jokes

If you’re having a bad day, reading funny riddles and jokes can help you divert your attention or even make you smile. For example, you can find me in December but not another month. What exactly am I? It’s the letter D!

1. What begins with an “e” and only contains one letter?

Answer: An envelope.

2. When is a door no longer a door?

Answer: When it is ajar.

3. A word I know, six letters it contains, remove one letter and 12 remains. What is it?

Answer: Dozens.

4. Walk on the living, they don’t even mumble. Walk on the dead and they mutter and grumble. What are they?

Answer: Leaves.

5. What would you find in the middle of Toronto?

Answer: The letter “o”.

6. 2 blokes are in a boat with 3 cigarettes. Unfortunately they have no matches, how do they manage to light their cigarettes?

Answer: They throw 1 cigarette overboard and it makes the boat a little lighter.

7. You see me once in June, twice in November and not at all in May. What am I?

Answer: The letter “e”.

8. There are 10 kids and a bowl with 10 oranges in it. How do divide up the oranges so that every kid gets and orange but one remains in the bowl?

Answer: You give 9 kids an orange each and you give the tenth kid the bowl with the orange in it.

9. Two in a corner, one in a room, zero in a house, but one in a shelter. What is it?

Answer: The letter “r”.

10. Two boys are born to the same mother, on the exact same day, at the exact same time, in the exact same month and year but they are not twins. How is this possible?

Answer: They are part of a set of triplets.

11. I am the beginning of everything, the end of everywhere. I’m the beginning of eternity, the end of time and space. What am I?

Answer: Also the letter “e”.

12. A young man is learning to drive. He travels the wrong way down a one way street and passes a policeman. The policeman sees him but does nothing. Why?

Answer: The young man was walking.

13. What 4-letter word can be written forward, backward or upside down, and can still be read from left to right?

Answer: NOON.

14. What starts with a T, ends with a T and is full of T?

Answer: A Teapot.

15. Forward I am heavy, but backward I am not. What am I?

Answer: The word “not”.

Funny Riddles in English

Funny riddles in English are far superior to those in other languages because they are easily understood by half of the world. For example, what can fill a room while taking up no space? Light.

1. What is 3/7 chicken, 2/3 cat and 2/4 goat?

Answer: Chicago.

2. What has many hearts but no other organs?

Answer: A deck of cards.

3. I am a word of letters three; add two and fewer there will be. What word am I?

Answer: Few.

4. What sometimes freezes after it has been heated up?

Answer: A computer.

5. What word of five letters has one left when two are removed?

Answer: Stone.

6. What is the least spoken language

Answer: Sign language.

7. What is the end of everything?

Answer: The letter “g”.

8. Plucked from a fruit, bitter like a root, burning and bold, or even cold when sold. What am I?

Answer: Coffee beans.

9. What word is pronounced the same if you take away four of its five letters?

Answer: Queue.

10. What has for letters, occasionally has 12 letters, always has six, but never has five letters.

Answer: This is just a sentence describing how many letters each of these words has.

11. I am a word that begins with the letter “i.” If you add the letter “a” to me, I become a new word with a different meaning, but that sounds exactly the same. What word am I?

Answer: Isle (add “a” to make “aisle”).

12. What rock group has four men that don’t sing?

Answer: Mount Rushmore.

13. What word in the English language does the following: The first two letters signify a male, the first three letters signify a female, the first four letters signify a great, while the entire world signifies a great woman. What is the word?

Answer: Heroine.

14. If Apple made a car, what would be missing?

Answer: Windows.

15. What is so fragile that saying its name breaks it?

Answer: Silence.

Final Thoughts on Funny Riddles

Funny riddles can be highly beneficial in one way or another. It can lift your spirits or make you feel better about a dull day. If you and your friends fight, you can use these riddles to make them laugh.

Work is putting you under a lot of stress, and all you need now is something therapeutic or relaxing. It is where funny riddles can help.

If you’re going to tell jokes to the kids, make sure to use funny riddles with answers. Adults can enjoy some spicy and dirty questions that will make everyone in the room smirk.

There is no specific category for riddles for teenagers because today’s kids are well-versed in all subjects. Adults would most likely learn one or two things from them.

Choosing funny riddles and answers is an art that takes practice to master. Consider telling a joke that you thought was funny but turned out to be super lame. Hopefully, our post will save you from this situation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Me