95 Best Fruit Riddles to Keep Your Brain Tuned Up

fruit-riddles

The fruit riddles are for those who loves to eat fruit and have fun as well. Fruit riddles are the best way to have a great time with children.

If you love riddles and fruit, these fruit riddles will help you have the best time with friends and family members.

The riddles about fruit are a lot of fun when you play with young kids, there is so much room to learn with them as they are beginning to learn properly because they remember better than most of the adults.

These fruit riddles with answers will help you find the best, easiest, funny riddles. Everything you need in a riddle will be in the following list of the best fruit riddles.

Best Fruit Riddles

This category contains the best fruit riddles to help you have fun with friends and family. These riddles about fruit might also help you babysit a kid to keep them busy with a fun activity.

1. Squeeze it and it cries tears as red as it’s flesh. Its heart is made of stone.

Answer: Cherry

2. I am at the local super-market buying fruits. An apple costs $1. An orange costs $9 more than the apple. A watermelon costs $5 more than the orange. If I buy one of each of these 3, what is the total amount I have to pay?

Answer: $26. The cost of an apple is $1. Since it is mentioned that the orange is $9 more than the apple. Cost of orange = $10; So cost of watermelon = $15. So if I buy all 3 the total I have to pay is; 1 + 10 + 15 = $26

3. Crushed beneath trampling feet, kept in darkness and cold. I am useless if I have suffered not; but having suffered, my temper is sweet and strong to all those who partake. What am I, at start?

Answer: Grapes.

4. For $1 you get 40 Cherries. For $3 you get 1 Orange. For $5 you get 1 Watermelon. Your mother told you to get 100 fruits for $100. How many of Cherries, Oranges and Watermelons will you buy?

Answer: 80 Cherries, 01 Orange and 19 Watermelons.

5. A red cap on my head, a stone in my throat, if you tell me the answer, I’ll give you a Groat. What am I?

Answer: Peach.

6. The leaves are on the fruit, The fruits is on the leaves. What is it?

Answer: A pineapple.

7. Hundreds of black smiths, in a dungeon with no doors or windows, when we leave, each of us builds his own dungeon.

Answer: Watermelon.

8. What do you call the fruits of anger?

Answer: Bad apples.

9. This ring is made of leaves, Flowers, fruits, twigs and more And then at wintertime. It hangs on your front door. What could it be?

Answer: A Christmas Wreath.

10. The names of 3 fruits are interlettered below. Can you find them? OLPREEAMANOCGNHE

Answer: Orange, Lemon and Peach.

Funny Fruit Riddles

This category has a list of funny fruit riddles to have a laugh while gaining a lot of knowledge about fruits. The riddle game is supposed to be fun and informative.

1. It looks green, it opens red. What you eat is red, but what you spit out is black.

Answer: watermelon.

2. My color is yellow. And I grow on trees. I’m a popular food. With apes and monkeys. What am I?

Answer: Banana.

3. What fruit loves to go crazy and go wild?

Answer: Banana.

4. There was a little heart inside a little white house, which was inside a little yellow house, which was inside a little brown house,

which was inside a little green house.

Answer: Bananas.

5. It’s a symbol and a fruit, For man’s folly, evil’s root. But also for great inspiration, and famous application.

Answer: Apple.

6. What fruit never ever wants to be alone?

Answer: Pear.

7. Farmer Brown came to town with some watermelons. He sold half of them plus half a melon and found that he had one whole melon left. How many melons did he take to town?

Answer: Easy three melons!

8. I am a fruit. If you take away the first letter of my name I become a crime. Take away the first two letters of my name I become an animal. Take away the first and last letter of my name and I become a form of music

Answer: Grape.

9. A little pool with two layers of wall around it. One white and soft and the other dark and hard, amidst a light brown grassy lawn with an outline of a green grass. What am I?

Answer: Сoconut.

10. I am a fruit, But also a shape. If you had two of me, I would sound just the same riddle – check I am a fruit, But also a shape. If you had two of me, I would sound just the same riddle answer.

Answer: Pear.

Easy Fruit Riddles

This category has a list of easy fruit riddles which will help the kids to have fun and knowledge at the same time. The riddles are easy to understand so the children will not have any difficulty answering them.

1. This is a popular tropical fruit. Which is used in a pina colada .Its inside is yellow, sweet and juicy. While the outside of it is much harder. What is this tropical fruit?

Answer: A pineapple.

2. I am a round fruit with a peel. I am also a color. I have a lot of vitamin C for your body, and you can also drink me anytime. What am I?

Answer: Orange.

3. What Am I?  I’m yellow but I’m not a rubber duck. I have seeds but I’m not a sunflower .I’m oval but I’m not an egg .I’m sour but I’m not a piece of candy .I’m a fruit but I’m not a banana

Answer: Lemon.

4. This is a type of fruit on which you can dine. To get another fruit. Put it after pine. What am I?

Answer: Apple.

5. This is a four-letter word. Which comes before stone and light. It’s also a small green fruit. And is a flavor in Sprite?

Answer: Lime.

6. I wear a red coat and have a stone in my throat. What am I?

Answer: Cherry.

7. This is a type of small fruit. Which is smaller than your hand. Fuzzy outside, green inside. Often comes from New Zealand?

Answer: Kiwi Fruit.

8. A fruit on a tree, a tree on a fruit. What is it?

Answer: Pineapple.

9. If you like to eat small fruit. Then this one is sure to please. Because it is a dried grape. Used in oatmeal cookies?

Answer: Raisin.

10. I am a tropical fruit. I am in many different colors on the outside. To say my name, say the opposite of WOMAN and then say the opposite of STOP. What am I?

Answer: Mango.

Hard Fruit Riddles

This category includes a list of some of the hardest riddles. These hard fruit riddles are not everybody’s cup of tea. You will need a lot of knowledge on fruits to answer them.

1. What is both a fruit and a time?

Answer: A date.

2. What is Grumpy’s favorite fruit?

Answer: Sour grapes.

3. My body is round. I’m white inside. I wear a red jacket. I am a healthy fruit. I grow on trees. What am I?

Answer: Apple.

4. What is hard and hairy on the outside, soft and wet on the inside? The word begins with c, ends in t, and theres a u and an n between them.

Answer: A coconut.

5. I am a fruit that’s red. That’s often used in a smoothie. I’m bought in a punnet. And made into jam and jelly. What am I?

Answer: A strawberry.

6. This large green fruit has red pulp inside and watery juice Best enjoyed cold on a hot summer day. What is it?

Answer: Watermelon.

7. What is a scarecrows favorite fruit?

Answer: Straw-berries.

8. What do you call fruit that commits egregious crimes?

Answer: A Waterfelon.

9. What is the fruitiest subject at school?

Answer: History, because it’s full of dates!

10. This fruit is made of two words conjoined. The first part of it is also a tree. The second part is a different fruit. And goes on a pizza from Hawaii. What is it?

Answer: Pineapple.

Fruit Riddles with Answers

The following list contains fruit riddles with answers. Make sure you keep the answers hidden to enjoy the fun of looking at confusing faces. Have fun, laugh and learn with these riddles.

1. This is a fruit that contains some water. And can provide milk and oil for cooking. If you ever want to see one growing. On a palm trees where you should be looking. This fruit is a?

Answer: Coconut.

2. I am a fruit that can be used to sip water. What am I?

Answer: A strawberry.

3. What fruit teases people a lot?

Answer: A bana na na na na na!

4. I’m made of two words combined and I go on pizzas from Hawaii. What am I?

Answer: A pineapple.

5. This is a type of fruit. But it is not a lime. There are no other words. With which this word can rhyme. What fruit is it?

Answer: An orange.

6. I’m a fruit that lies a lot. What am I?

Answer: A lychee.

7. This orange colored fruit gets its name from its color, what is it?

Answer: An orange.

8. I can be red or green and I grow on a vine. I’m dried to make raisins, or squeezed to make wine. What am I?

Answer: Grapes.

9. I am a fruit that is always sad. What am I?

Answer: A blueberry.

Fruit Riddles for Adults

Who said fruit riddles can not be for adults? Well, not us. The fruit riddles for adults will prove that adults can also have riddles that are fun and informative as well.

1. I am the sweetest fruit. What am I?

Answer: A honeydew melon.

2. There’s nothing you can grow that’s wackier than me. What am I?

Answer: Bananas.

3. I am the father of all fruits. What am I?

Answer: A Papaya.

4. Rabbits like to eat me when I’m in the field. I’m an orange vegetable that tastes best when peeled. What am I?

Answer: A carrot.

5. Remove the outside, cook the inside. Eat the outside, throw away the inside. What am I?

Answer: Corn.

6. He found his home lonely after his dog’s death.

Answer: Melon

7. I’m as famous as a company and you know the sound of the letter ‘a’ because of me. What am I?

Answer: An apple.

8. One dare not rob an anaconda of its prey.

Answer: banana.

9. I am a bird, I am a fruit and I am a person too. What am I?

Answer: A Kiwi.

10. I am a fruit. I am in season most of the year. I am round and plump with tiny seeds inside. You may have heard” one of me a day keeps the doctor away”. What am I?

Answer: Apple.

Fruit Riddles for Kids

We all know fruit riddles are meant to give knowledge to young kids. The following list of fruit riddles for kids is very entertaining and informative at the same times. Also, the kids will love them!

1. I have five letters and people eat me. When you remove my first letter I become a crime. Remove my first two letters and I am an animal. If you remove my first and last letters I’m a form of music.

Answer: Grape.

2. What do you call a zipper on a banana?

Answer: A fruit fly.

3. If you had three apples and four oranges in one hand and four apples and three oranges in the other hand, what would you have?

Answer: Very large hands.

4. What does the orange do, when it takes a test?

Answer: It concentrates.

5. What do you get when you drop a pumpkin?

Answer: Squash.

6. Why did the banana go to the doctor?

Answer: Because it was not peeling well.

7. How do you divide 20 oranges equally to 11 girls? No one gets more and no one gets less. All 11 girls should receive equal portions. How?

Answer: Juice the oranges and serve the equal quantity of orange juice.

8. A doctor and a bus driver are both in love with the same woman, an attractive girl named Sarah. The bus driver had to go on a long bustrip that would last a week. Before he left, he gave Sarah seven apples. Why?

Answer: An apple a day keeps the doctor away!

9. I taste sweet and juicy. I smell fruity. I feel rough and wet. I look like a bumpy ball. What am I?

Answer: An orange.

Fruit Riddles for Kindergarten

This category includes a list of fruit riddles for kindergarten. Kindergarten kids sure love to have fun when they are learning something. These riddles will help the young kids enjoy the learning.

1. How many apples can you put in an empty box?

Answer: Zero. When you put an apple, it no longer remains empty. Others say one. After you put one in there, it is not empty.

2. You carve me more than you eat me. People think I’m the longest fruit there is. What am I?

Answer: A pumpkin.

3. I’m wrinkled and people treat me in a different way: they chew or pick out and throw away. What am I?

Answer: A raisin.

4. A time when they’re green. A time when they’re brown. But both of these times, cause me to frown. But just in between, for a very short while. They’re perfect and yellow. And cause me to smile

Answer: Banana.

5. A lemon and an orange were on a high diving board. The orange jumped off. Why didn’t the lemon?

Answer: Because it was yellow.

6. I’m a vegetable that loses every competition, but I rap very well. What am I?

Answer: Beets.

7. I come out of the earth, I am sold in the market. He who buys me cuts off my tail, takes off my suit of silk, and weeps beside me when I am dead.

Answer: Onion.

Vegetable and Fruit Riddles

The following list includes fruit and vegetable riddles with answers for people who want to include vegetables in their riddles. Playing a game of fruit and vegetable riddles will help you gain a lot of information.

1. I am a veggie that grows eggs. What am I?

Answer: An eggplant.

2. I’m a bell that you can’t ring. I sound hot but I’m not. What am I?

Answer: A bell pepper.

3. I have eyes but I cannot see. What am I?

Answer: A potato.

4. I’m a type of vegetable that everyone loves to hang out with. What am I?

Answer: Fungi.

5. You cut me, chop me, dice me and cry over me. What am I?

Answer: An onion.

6. I’m the vegetable that you can find all sorts of animals in. What am I?

Answer: A zucchini.

7. I’m a room that you can eat. What am I?

Answer: A mushroom.

8. I’m long and lean, and by my name, you’d think I could tie your shoelaces. What am I?

Answer: A string bean.

9. I’m the vegetable that adults with jobs look forward to getting every month. What am I?

Answer: Celery.

10. What has ears but cannot hear?

Answer: Corn.

Fruit Riddles in Sentences

The list below includes fruit riddles in sentences. This list of riddles has all kinds of funny, easy, and enjoyable riddles for both kids and adults. Make sure you know all the answers before asking them.

1. An intelligent trader travels from one place to another with 3 sacks having 30 coconuts each. No sack can hold more than 30 coconuts. On the way, he passes 30 check points. At each check point, he has to give one coconut for every sack he is carrying. What is the maximum number of coconuts that he can have with him at the end of his journey?

Answer: He will have 25 coconuts with him at the end. The trick is to reduce the number of sacks as you pass checkpoints. The first 10 checkpoints require 3 coconuts each, which empties his first sack. The next 15 checkpoints require 2 coconuts each, which will empty his second stack. Now, he is left with 1 sack and 5 more checkpoints. So, the 5 checkpoints will take 1 coconut each. Therefore, he will be left with 25 coconuts.

2. These two fruits are anagrams of each other. What are they?

Answer: Melon and Lemon.

3. Why did Jasmine go to the fruit stand in the Marketplace?

Answer: She was looking for a date.

4. A time when they’re green. A time when they’re brown. But both of these times, cause me to frown. But just in between, for a very short while. They’re perfect and yellow. And cause me to smile.

Answer: Grapes.

5. I am big and round. I look green but what you eat is red. and what you spit out is black. You can make a delicious summer drink from me. What am I?

Answer: I am a watermelon.

6. I am a sweet fruit I am not big I wear a beautiful red dress. There is a small green hat on my head. My body has a shape of a heart. Guess: Who am I?

Answer: I am a strawberry.

7. I am a small fruit that comes in a variety of colors, like purple, blue, red, yellow and green. I have a hard pit inside of me. I rhyme with HUM. What am I?

Answer: Plum.

8. What did Dorothy say when she walked into a dark fruit orchard?

Answer: “Lions and Tigers and Pears, oh my!”

9. What kind of fruit do trees like the most?

Answer: Pine-Apple.

10. I am something yellow but not a light. A citrus fruit that’s a flavour in Sprite. What am I?

Answer: A lemon.

Final Thoughts on Fruit Riddles

Whether it is a class activity, scavenger hunt, a fun assignment or just a planned game, these fruit riddles will help you keep the kids entertained. The riddles about fruits are not only informative but entertaining and funny to avoid diverting the focus of kids from other messy activities. 

We have compiled the list of fruit riddles for you to have a relaxing game with friends, family or a kid. The riddles are entertaining and informative. The fruit riddles and answers are going to help you enjoy a fun game with kids and a lot of knowledge will be gained.

The riddles are not only fun but they challenge your mind to think and help you gain knowledge through other people.

The fruit riddle game is all about fun and a lot of information about fruits which are full of nutrients and good for your health. Enjoy the riddles while also gaining tons of knowledge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow Me