20 Coffin Riddles with Answers

coffin-riddles

Have you come across coffin riddles? Riddles are a statement, question, or phrase which has a double meaning: it’s a sort of puzzle to be solved. Riddles are brain teasers they are made to put your brain to go through tests.

During Halloween or a crazy dead people-themed party ask coffin riddles to enjoy and pass their time. Kids often love to play spooky be it Halloween or any other event. Every late-night party is incomplete without discussing ghosts and all creepy stuff with your friends. Coffin riddles are one best way to turn your environment spooky.

Casket riddles are also a popular riddle topic. You can also ask riddles during a scavenger hunt. So before this year’s Halloween prepare yourself with so many of these coffin riddles with answers and be the first one to start your sleepover with these riddles.

Easy Coffin Riddles

Easy coffin riddles are a good start on Halloween especially when you have kids around. Ask these casket riddles given below to kids and make their boring day even more exciting.

1. The person who built it sold it. The person who bought it never used it. The person who used it never saw it. What is it?

Answer: A coffin.

2. You are going to a place called Transylvania for a trip. You meet a man with three caskets. The first one is made of lead, the second one is made of silver and finally third one is made of gold. Now in one of there is a Dracula! And each of these three caskets have an inscription. At most one inscription is true. You have to figure out, which one the Dracula is in. The following caskets inscription goes like this… First one is Lead Casket: It says: Dracula is Here. Second one is Silver: It says: Dracula is not Here. Third one is Gold: It says: Dracula is not in the second one. So the question is: Where is the Dracula?

Answer: In the 3rd coffin it says dracula is not in the second one. If this is true, that would lead the second to be true as well. Therefore they all lie and Dracula is in the second one (AKA silver).

3. What does Princess Diana and a bottle of French wine have in common?

Answer: They both came from France in a wooden box.

4. What’s another name for a casket?

Answer: Mourning wood.

Hard Coffin Riddles

Riddles can be the icebreaker if you have got no idea how to start a conversation with your new colleague starting with some coffin brain teasers. These are some hard coffin riddles for you.

1. What’s the difference between a viola and a coffin?

Answer: The coffin has the dead person on the inside.

2. If you can touch it, you cannot go in. If you cannot touch it, you can go in. What is it?

Answer: A coffin.

3. What’s bigger than a match box size of a truck everybody buys it but don’t really use it?

Answer: A coffin.

4. Something was made by a carpenter. Then the carpenter sold it and the buyer bought it and gave it to the user. The user never even saw it. What is the object?

Answer: A Coffin.

Coffin Riddles with Answers

If you are too lazy to search for the answers to riddles, no worries we have all things sorted for you. Here are some riddles for coffin with answers we have searched for you.

1. There is a coffin, the mother of the person in the coffin is the mother-in-law of your mother, who is the person in the coffin?

Answer: Your father…

2. There were five men going to church and it started to rain. The four that ran got wet and the one that stood still stayed dry. How did the one stay dry?

Answer: It was a body in a coffin with the bearers.

3. What did the first casket say to the second casket?

Answer: “Is that you coffin?”

4. There is a man standing over a dead body in a coffin, and another man walks in and asks, who’s in the coffin. The first man replies, brothers and sisters, I have none, but this man’s father is my father’s son. Who’s in the coffin?

Answer: His son.

Coffin Riddles for Adults

When you are talking to an adult, conversations mostly shift to politics and sports which might be sometimes boring. Keep your conversation flowing with these coffin riddles for adults given below.

1. Five men were walking down a lane to the church when it began to rain heavily. Four took out umbrellas but still got wet. One didn’t take out an umbrella and didn’t get wet at all. Why not?

Answer: They were four pallbearers carrying a corpse in a coffin.

2. The man who has made it doesn’t want it. The man who buys it for himself doesn’t need it when he buys it. The man who needs it doesn’t know he needs it. What is it?

Answer: A coffin.

3. He who makes it needs it not, He who buys it wants it not, He who uses it feels it not.

Answer: A coffin.

4. The person who makes it has no need for it. The person who buys it has no use for it. The person who uses it can neither see nor feel it. What is it?

Answer: A coffin. The maker of it doesn’t want it, the buyer doesn’t use it, and for the dead person it is used cannot see or feel it.

Coffin Riddles for Kids

Kids usually get bored and tired of the same routine and adding new topics for riddles will make them more excited. These are some coffin riddles for kids to ask and give them some hints.

1. Who makes it, has no need of it. Who buys it, has no use for it. Who uses it can neither.

Answer: A coffin.

2. The person who makes it doesn’t need it The person who buys it doesn’t want it And the person who uses it doesn’t know it.  What is it?

Answer: A casket.

3. Two vehicles were involved in an accident in the middle of town. The man who was driving a little green car had overtaken a big black car. The driver of the green car had misjudged the distance between him and the on-coming traffic and had to swerve back in, causing the black car to swerve and crash into a shop window.  When the occupants of the cars were examined everyone in the green car was safe, but in the black car was one dead man. However, the driver of the green car was not charged with manslaughter.  Why not?

Answer: The black car was a hearse on its way to a funeral.

4. A woman, while at the funeral of her own mother, met a guy whom she did not know. She thought this guy was amazing. She believed him to be her dream guy so much, that she fell in love with him right there, but never asked for his number and could not find him. A few days later she killed her sister.  What is her motive for killing her sister?

Answer: The woman reasoned that if the guy appeared at her mother’s funeral, then he might appear another family funeral.

Final Thoughts on Coffin Riddles

Riddles have been the best source of fun and entertainment for years. People love to ask riddle jokes to each other to have a crazy laugh together. Coffin riddles are also a crazy and spooky riddle topic to ask your friend and family on different occasions, especially on Halloween.

Kids also like to solve riddles, this activity activates their brain cells to work more efficiently and quickly. Coffin riddles can be asked on Halloween when kids come for trick or treat at your home. Ask them all one riddle about coffin and reward them with some tasty and sorry candies.

Keep yourself prepared by getting these coffin riddles with answers, we have already searched for your convenience, so that you do not need to put effort into creating one or searching for them through the internet.

Make everyone around you go crazy solving the answers to these riddles and enjoy their confusion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Me